#

Сільрада незаконно передала територію лісу на Броварщинці у приватну власність

25.07.2018 13:49
Сільрада незаконно передала територію лісу на Броварщинці у приватну власність

Сьогодні, 25 липня, у прокуратурі повідомили про пред’явлення позову про повернення державі земельної ділянки лісового фонду на території Броварського району, яка незаконно перебувала у власності громадянина

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Установлено, що у 2012 році рішенням Рожнівської сільської ради  наданий дозвіл на розробку документації із землеустрою для відведення у приватну власність громадянину земельної ділянки вартістю майже 200 тис грн на території Броварського району для будівництва та обслуговування житлових будівель та споруд.

Втім, з’ясовано, що рішенням сільської ради громадянину дозвіл на розробку документації із землеустрою для отримання вказаної земельної ділянки у власність скасовано.

Крім того, спірна земельна ділянка відноситься до земель державної власності лісогосподарського призначення та перебуває у постійному користуванні державного підприємства «Вищедубечанське лісове господарство».

Так, відведення земельної ділянки лісового фонду відбулося з порушенням вимог земельного та лісового законодавства без вилучення з держлісфонду та згоди землекористувача на припинення права користування нею, а також без зміни її цільового призначення.

Реагуючи на порушення, Броварською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про витребування земельної ділянки лісогосподарського призначення з чужого незаконного володіння на користь держави в особі ДП «Вищедубечанське лісове господарство».

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: