#

Сільському голові на Київщині висунули підозру у розтраті 700 тисяч гривень

28.11.2023 11:50
Сільському голові на Київщині висунули підозру у розтраті 700 тисяч гривень
Фото з місця події

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури сільський голова з Бориспільського району отримав повідомлення про підозру за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України)

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

Як повідомляє слідство, посадовець від імені сільської ради придбав у фізичної особи авто, яке нібито призначалося для місцевої територіальної оборони. Автомобіль коштував 1,2 млн грн., суму сплатили з місцевого бюджету. Судова економічна експертиза прийшла до висновку, що це вдвічі більше за його ринкову вартість. У результаті таких дій підозрюваного сільській раді було нанесено збитків у сумі майже 700 тисяч гривень.  

До суду скерували клопотання про обрання посадовцю запобіжного заходу. Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в Київській області за оперативного супроводу УСР в Київській області ДСР Нацполіції України.

Нагадаємо, що рятувальники Бориспільщини 5 разів залучались на буксирування авто, що застрягли в снігових заметах, серед яких три автівки "швидкої"

Читати "Моя Київщина" у Facebook