#

Ситуація з історичним маєтком Штамма потребує негайного вирішення, – мер Бучі (ФОТО)

31.03.2021 19:45
Ситуація з історичним маєтком Штамма потребує негайного вирішення, – мер Бучі (ФОТО)
Будинок Штамма у Бучі

Бучанський міський голова Анатолій Федорук прокоментував ситуацію з історичним будинком Штамма, який потребує реставрації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням сторінку "Бучанська міська рада" у Facebook.

Мер зазначив, що власник історичної пам‘ятки, Київська міська рада, зобов‘язана заключити охоронний договір та провести ряд заходів із питань відновлення цієї будівлі.

Будинок Штамма внесено до переліку об‘єктів культурної спадщини Київської області у відповідності до наказу управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації.

Анатолій Федорук повідомив, що було направлено ряд відповідних звернень до балансоутримувача та власника, але реакції не було. Очільник Бучі переконаний, що Київська міська влада разом із міським головою обов‘язково відреагують і проведуть необхідні заходи для відновлення історичної пам‘ятки.

Зі свого боку мер запевнив, що Бучанська міська рада готова забезпечити співфінансування відновлювальних робіт та належне утримання даного об‘єкту.

Нагадаємо, що 30 березня голова Київської облдержадміністрації Василь Володін представив новопризначеного голову Бучанської РДА Миколу Ляшенка.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: