#

Скандальний нардеп із Білої Церкви виявився рекордсменом по кількості помічників

11.08.2021 15:45
Скандальний нардеп із Білої Церкви виявився рекордсменом по кількості помічників
Вадим Івченко

Стало відомо, що у нардепа від фракції  "Батьківщина" Вадима Івченка працює 29 помічників

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Українська правда".

У Верховній Раді 9 скликання понад 4 тисячі осіб працюють помічниками 421 народного депутата: більшість із них на громадських засадах, інші – за трудовими договорами.

Наразі у Верховній Раді працюють 4 188 помічників, переважна більшість із них – 3 130 – на громадських засадах, 990 – за строковим трудовим договором на постійній основі, а 68 помічників – за строковим трудовим договором за сумісництвом".

Але якщо рахувати кількість помічників у середньому на одного нардепа, то найбільше їх у "Батьківщини" (14), групи "Довіра" (13) та ОПЗЖ (12). Найменша кількість помічників на одного нардепа – 8 – у фракції "Голос".

Максимальну кількість помічників – 31 – має нардеп від ОПЗЖ Юрій Павленко (3 за строковим трудовим договором на постійній основі, 1 – за строковим трудовим договором за сумісництвом, решта – на громадських засадах).

Читайте також: Активіст Геннадій Прищепчук: у Фурсах крадуть землю в Міноборони та закопують хімікати

На другому місці за кількістю помічників ще один нардеп ОПЗЖ – Віктор Чорний, який має 30 помічників. У фракції "Батьківщини" найбільше помічників – 29 – має нардеп Вадим Івченко. У владній фракції "Слуги народу" найбільше помічників – 29 – мають нардепи Сергій Мандзій, Святослав Юраш та Юлія Овчинникова.

У фракції ЄС 24 помічники має мажоритарник зі Львівщини Михайло Бондар, у фракції "Голосу" — депутатка Соломія Бобровська (22), у депутатській групі "Довіра" – нардепи Сергій Шахов (25), Максим Єфімов (24) та закарпатський мажоритарник Роберт Горват (24). У групі "За майбутнє" лідирує за кількістю помічників мажоритарник із Хмельниччини, засновник мережі будівельних супермаркетів "Епіцентр" Олександр Герега (24).

У чотирьох нардепів працює лише по одному помічнику. Зокрема, в Андрія Осадчука з "Голосу", Максима Павлюка від СН, Маргарити Шол від СН і в Тараса Козака з ОПЗЖ. Деякі депутати працюють без помічників. За даними "Чесно", серед таких Микола Сольський (СН), Петро Порошенко та Мустафа Джемілєв від "ЄС".

Нардепи часто беруть у помічники дружин та інших родичів, бізнес-партнерів, друзів, власників бізнесу з потенційним конфліктом інтересів або осіб, які не мають належного рівня компетенції. За законом про статус народного депутата, кожен парламентар може мати до 31 помічника-консультанта.

Нагадаємо, що голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон №4555, який передбачає підвищення пенсії ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній станції.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: