#

Скандальний російський бізнесмен-утікач з Борисполя вирішив змінити прізвище (ФОТО)

28.04.2023 18:33
Скандальний російський бізнесмен-утікач з Борисполя вирішив змінити прізвище (ФОТО)
Олексій Алякін

Російський бізнесмен-утікач з Борисполя Олексій Алякін вирішив змінити прізвище

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Варіанти".

Скандальний російський бізнесмен після втечі з Росії опинився в Борисполі, де зайнявся будівельним бізнесом, а пізніше його дружина Анна Скороход стала не менш скандальною народною депутаткою. Після розлучення зі Скороход Олексій Алякін вирішив переїхати на Львівщину та змінив прізвище.

Наприкінці минулого року у Жовкві підприємці з Борисполя Ілона та Олексій Левковські почали виробляти укриття, які можна використовувати для шкіл, дитсадків та підприємств. Однак журналісти з'ясували, що український бізнесмен і науковець Олексій Левковський у минулому житті був Олексієм Алякіним – одним з найвпливовіших свого часу діячів фінансової і та девелоперської сфер Росії, за яким тягнеться багатокілометровий шлейф скандалів, афер і кримінальних справ.

У його біографії є банкрутство, заборгованості перед кредиторами на 500 мільйонів рублів, звинувачення в шахрайстві. У 2013 році Олексій Алякін переїхав в Україну, отримав громадянство та заснував будівельну компанію "Прогрес Буд", зареєстровану в Борисполі. А 20 листопада його прізвище з'явилося у базі Інтерполу. 30 липня 2018 року громадянство Алякіна анулювала Держміграційна служба. Там заявили, що банкір нібито підробив документи про українське походження своєї бабусі, а також не здав свій російський паспорт, а це є порушенням. Загалом міграційна служба двічі скасовуватиме громадянство Алякіна.

Нагадаємо, що новим послом України в Китаї став Павло Рябікін, який раніше обіймав посаду міністра та був директором аеропорту "Бориспіль".


Читати "Моя Київщина" у Facebook