#

Школярів Київщини навчатимуть мінної безпеки

09.08.2022 09:30
Школярів Київщини навчатимуть мінної безпеки
Фото з місця події

Стало відомо, що на Київщині кваліфіковані тренери проведуть для учнів закладів середньої освіти навчання правилам мінної безпеки

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської ОВА, проєкт за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні та Київської обласної військової адміністрації буде реалізовано з вересня 2022 року по лютий 2023 року.

У дописі зауважується, що він буде здійснюватися  громадською організацією "Ліга офіцерів" за погодження Міністерства освіти і науки України. Мета даного проєкту - навчити учнів закладів середньої освіти Київської області правилам поводження з вибухонебезпечними предметами (Міne Risk Education). Першочергово тренінги пройдуть у населених пунктах, що перебували під окупацією.

Міністерство оборони України визначило, що підготовка сертифікованих тренерів (викладачів) відбуватиметься у Центрах протимінної діяльності Державної спеціальної служби транспорту. Такі фахівці зможуть не лише розкривати технічні питання мінної небезпеки, а й формувати правила поведінки учнів з урахуванням психологічних особливостей різних вікових категорій.

Нагадаємо, що прокурори Вишгородської окружної прокуратури повідомили про підозру колишньому директору одного з комунальних підприємств Вишгородського району за фактом  розтрати бюджетних кошті.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: