#

СКВИР-ВОДОКАНАЛ отруює людей: хто заплатить за наслідки

16.01.2024 16:50
СКВИР-ВОДОКАНАЛ отруює людей: хто заплатить за наслідки
Фото з місця події

Перемогу в номінації "Найбільше забруднення водних ресурсів 2023" отримує один з водоканалів Київщини, який скидає каналiзацiйні стоки з перевищенням вмісту амонію у річку Сквирку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку у Facebook "Підслухано Сквира".

У рамках реалізації Плану дій щодо оздоровлення та відновлення р. Рось, у грудні 2023 року ДЕІ Столичного округу розпочала проведення перевірок перших суб’єктів господарювання, діяльність яких може впливати на стан р. Рось .

У ході перевірки інспектори ДЕІ СО відібрали проби зворотних вод та провели лабораторні дослідження, у результаті яких встановили, що КП "СКВИР-ВОДОКАНАЛ", яке очолює Телятник Олександр, у період з 13.12.2023 по 26.12.2023 здійснювало скид зворотних вод до річки Сквирка, притоки річки Рось, з перевищенням нормованих значень забруднюючих речовин  по азоту амонійному в 78 разів. Зафіксовані також перевищення норм ще по шести речовинах.

Державна екологічна інспекція Столичного округу наразі збирає всі необхідні для проведення розрахунку дані, на основі яких підприємство зобов'яжуть відшкодувати збитки, завдані довкіллю.

Активicти та один iз журналiстiв  неодноразово повiдомляли про витоки каналiзацiйних вiдходiв директора даного пiдприємства Олександра Телятника, проте вiн реагував агресивно та погрожував розправою.

Тепер через бездiяльнiсть директора водоканалу О. Телятника О. з мiського бюджету потрiбно заплатити не один мiльйон гривень штрафiв.

Нагадаємо, що у Білій Церкві замовник та підрядник робіт у котельні завдали бюджету 3 млн грн збитків.

Читати "Моя Київщина" у Telegram