#

Славутич став малою культурною столицею

05.02.2021 09:40
Славутич став малою культурною столицею
Фото з місця події

Стало відомо, що нещодавно міста Маріуполь та Славутич виграли грантову програму Українського культурного фонду "Культурні столиці України"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської обласної ради

У пресслужбі повідомили, що "Культурні столиці України" – це пілотний проєкт для Українського культурного фонду та Міністерства культури та інформаційної політики України. Його планували втілити раніше, але не могли через епідемію коронавірусу та посилений карантин.

Сподіваюсь, цей проєкт стане постійним, аби надати можливість українським містам у майбутньому змагатися за звання вже Європейських культурних столиць, – зазначив Міністр Олександр Ткаченко.

Розповідають, що нові ролі, дозволять містам втілювати у життя сучасні культурні проєкти. А такі заходи є вкрай важливими, адже вони дозволяють залучити інвестиції для розбудови культури не тільки у містах, а загалом по всій Україні (статус Великої культурної столиці отримало місто Маріуполь).

Метою проєкту є підвищення рівня культурної освіченості населення і поступове усвідомлення ролі культури на рівні країни.

Славутич підготував комплекс корисних заходів: креативних майданчиків, фестивалів та мистецьких ініціатив, що покликані розвивати туристичний та культурний потенціал місцевих громад, – повідомили у пресслужбі.

Нагадаємо, що Славутицька територіальна громада тепер матиме свого офіцера громади.

Читати "Моя Київщина" у Facebook