#

Сміттєзвалище в Білогородці загрожує здоров’ю селян (ВІДЕО)

10.07.2020 10:20
Сміттєзвалище в Білогородці загрожує здоров’ю селян (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Стихійне сміттєзвалище в селищі Білогородка Києво-Святошинського району з кожним роком дедалі більше псує життя селянам

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Подробности".

За словами мешканців селища, смітник, який із кожним роком стає все більшим, суттєво впливає на стан повітря та води.

Вечорами ми не можемо дихати, ми не можемо відкрити вікна, наша вода теж змінила свій аромат, того що ми п'ємо воду з криниці. А оці розклади оцього сміттєзвалища, які є, і органічні, і неорганічні - вони всі потрапляють в нашу грунтову воду, воно все стікає до нас, - каже мешканка села Оксана Баірамова.

Зауважимо, що сміттєзвалище розташоване за 300 метрів від місцевої школи, що є порушенням закону. Ба більше, з кожним роком сміттєзвалище тільки збільшується. Загальна площа колись стихійного полігону за підрахунками активістів - вже майже чотири гектари, а глибина подекуди сягає 20 метрів. Люди кажуть, що постійно спостерігають, як комунальний транспорт звозить сюди сміття з усієї Білогородки. За день сюди привозять від 5 до 10 машин сміття.

Ми займаємось вирішенням цього питання, вже на сьогоднішній день є попередні домовленості про збір ТПВ сьогоднішнього, свіжого. Але ще залишиться питання утилізації даного сміттєзвалища, вивіз з нього сміття. Тому що в нас кардинально не вирішується питання утилізації твердих побутових відходів на рівні держави, - говорить сільський голова Максим Зуєв.

За словами експерта з екології - це питання можна вирішити на законодавчому рівні, якщо депутати ухвалять зареєстрований ще у червні закон про управління відходами.

Нагадаємо, що на території Київської області чотири роки незаконно утримували підприємця, компанію якого шахрайським шляхом привласнили


Читати "Моя Київщина" у Facebook