#

Шольц та Зеленський підписали безпекову угоду

16.02.2024 16:00
Шольц та Зеленський підписали безпекову угоду
Володимир Зеленський та Олаф Шольц

Президент України Володимир Зеленський та канцлер Німеччини Олаф Шольц підписали угоду про співробітництво між країнами у сфері безпеки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пост Шольца. 

Канцлер зазначив:

Володимир Зеленський і сьогодні я підписали угоду про наші довгострокові зобов’язання щодо безпеки — історичний крок. Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну перед обличчям російської загарбницької війни.
Текст угоди між Україною та Німеччиною наразі не публікували. Очікується, що Зеленський також підпише угоду про безпеку з Францією під час свого візиту до Парижа.

Президент України додав:

Сьогодні ми з Олафом Шольцом підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною та Німеччиною. Безпрецедентний документ, що закріплює німецьку підтримку для України на рівні понад 7 мільярдів євро на цей рік. Це зброя, щодо якої вже є конкретні контракти. В угоді зафіксована чітка позиція Німеччини щодо санкцій проти агресора, трибуналу, заморожених активів.

Нагадаємо, що Федеральна служба виконання покарань рф повідомила, що у російській колонії помер опозиційний політик Олексій Навальний.

Читати "Моя Київщина" у Telegram