#

Спалаху вірусного гепатиту А на Київщині немає – брифінг КОВА (ВІДЕО)

24.11.2023 16:30
Спалаху вірусного гепатиту А на Київщині немає – брифінг КОВА (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Під час брифінгу у КОВА завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних хвороб Київського ОЦКПФ Валентина Ліпчанчук заявила, що на Київщині немає спалаху вірусного гепатиту А 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

Епідемічна ситуація із захворюваності є благополучною. Протягом цього року зареєстровано лише 10 поодиноких випадків захворювання на гепатит А. 

Усі випадки є поодинокими, не пов’язаними між собою. Хворі не мають спільних місць перебування чи придбання харчових продуктів, у контакті з особами із ознаками інфекційних хвороб не перебували.

Фахівці центру провели обстеження і комплекс протиепідемічних заходів. За результатами досліджень, у зразках питної води збудника вірусного гепатиту не виявлено, а обстежені контактні особи отримали негативні результати.

Також т. в. о. директора Департаменту охорони здоров’я КОВА Любов Крикливець закликала жителів довіряти лише офіційним джерелам інформації щодо епідситуації.

Нагадаємо, що у Київській області з 1 по 20 листопада 2023 зареєстровано п'ять лабораторно підтверджених випадків вірусного гепатиту А.


Читати "Моя Київщина" у Telegram