#

Спортсменка з Київщини стала сьомою на Євро-2020 зі скелелазіння

01.12.2020 17:45
Спортсменка з Київщини стала сьомою на Євро-2020 зі скелелазіння
Фото з мережі Інтернет

Збірну України на Євро-2020 представляли дев’ятеро скелелазів, троє з яких — представники Київської області, Ніка Потапова, Федір Самойлов та Михаїл Ткачук

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу КОДА.

На змаганнях розігрували дві путівки на ОІ (по одній для чоловіків і жінок), якими нагородили спортсменів, що показали кращі результати в комбінованому заліку (за підсумками перемноження результатів в трьох дисциплінах: швидкість, боулдерінг, трудність).

Ніка Потапова єдиназ Київщини боролася за олімпійську ліцензію у фіналі чемпіонату Європи у складності. Але лишилася на сьомому місці. Проте це теж добрий результат, адже їй вдалося відібратися на Європу, яка відбудеться в травні наступного року.

Зауважимо, що в Потапової було мало часу на підготовку через хворобу, спричинену коронавірусною інфекцією COVID-19. Спортсменка навіть змушена була пропустити чемпіонат України. Спортсменка хворіла майже три тижні, і в доволі сильній формі. А після одужання мала всього лише два тижні до старту.

Також нагадаємо, що борець з Київщини, вихованець обухівської ДЮСШ та Київської обласної школи вищої спортивної ШВСМ, майстер спорту України Іван Кальницький виступив на чемпіонаті Іспанії з вільної боротьби.

 чемпіонат Європи-2020 зі скелелазіння. фото



Читати "Моя Київщина" у Facebook