#

Справу про заволодіння Януковичем угіддями "Сухолуччя" скерували в суд

29.09.2023 18:40
Справу про заволодіння Януковичем угіддями "Сухолуччя" скерували в суд
Фото з місця події

До суду скерували справу щодо заволодіння угіддями "Сухолуччя" колишнім президентом України Віктором Януковичем та його спільниками

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу САП.

Підозрюваних обвинувачують у заволодінні земельною ділянкою лісового фонду на території Сухолуцької сільради на Київщині площею 17,5 га та орієнтовною вартістю понад 22 млн грн.

У 2007 році колишній Президент (на момент вчинення злочину – прем’єр-міністр) ініціював ухвалення низки рішень, що призвели до вибуття із державної власності вищевказаної землі. Згодом, у 2009-2011 роках на цій ділянці було збудовано готельно-ресторанний комплекс, який використовувався експрезидентом для особистих потреб.

Дії колишнього Президента кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, його спільників – за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України. 

Зважаючи що усі підозрювані перебувають у розшуку, щодо них здійснювалось спеціальне досудове розслідування (in absentia).

Нагадаємо, що прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно інженера з технічного нагляду за фактами службового підроблення та пособництва у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем.

Читати "Моя Київщина" у Facebook