#

Справу про зґвалтування у Кагарлику невдовзі передадуть в суд, - ДБР

11.09.2020 17:30
Справу про зґвалтування у Кагарлику невдовзі передадуть в суд, - ДБР
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 11 вересня, в.о. директора ДБР Олександр Соколов повідомив, що майже всі експертизи у справі про зґвалтування дівчини в Кагарлицькому відділку поліції закінчені, тому справу невдовзі передадуть до суду

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Интерфакс Украина".

За словами Олександра Соколова, в ході розслідування злочинів, скоєних поліцейськими в Кагарлику, співробітники ДБР встановили ще кілька епізодів, пов'язаних з тими ж та іншими фігурантами, які причетні до тортур людей.

Справа була продовжена не тому, що як кажуть деякі народні депутати, ми намагаємося щось заховати, затягнути. У цій справі призначено більше 57 експертиз, близько 90% з них вже виконані. Думаю, що найближчим час направимо справу до суду , - коментує Соколов.

Нагадаємо, що в зґвалтуванні та знущанні над 26-річною Нелею Погребицькою підозрюються двоє співробітників Кагарлицького відділка поліції: Микола Кузів та Сергій Сулима.

Пізніше адвокат дівчини розповів, що один із затриманих – Микола Кузів причетний до ще однієї кримінальної справи. Відомо, що цей перевертень у погонах побив чоловіка. Кримінальне провадження щодо цього випадку було зареєстроване ще в січні цього року, однак Кузіву вдалося уникнути покарання та продовжити працювати в поліції

Окрім цього, правоохоронці встановили, що до знущань над дівчино, які, за деякими джерелами, знімали на відео, причетні ще й інші співробітники поліції.

Згодом адвокатка потерпілої від рук кагарлицьких поліцейських Олена Сотник повідомила, що відповідно до наявності великої кількості потерпілих розслідування справи продовжили ще на 6 місяців. Зауважимо, що захисник одного з підозрюваних заперечував продовження слідства, тому що так і не зміг зрозуміти в чому складність кримінального провадження. А один із підозрюваних Сергій Сулима обурився, що 20 слідчих ДБР розслідує таку "мілку справу".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: