#

Стали відомі подробиці загибелі риби в Яготині (ФОТО)

29.06.2021 12:50
Стали відомі подробиці загибелі риби в Яготині  (ФОТО)
Фото з місця події

Працівники Управління Держрибагентства у м. Києві та Київській області прибули в місто Яготин, де на річці Малий Супій почала гинути риби

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку «Київський Рибоохоронний Патруль» у Facebook.

Нагадаємо, що у місті Яготин на річці Малий Супій місцеві жителі зафіксували масовий замор риби.

Для перевірки цього факту та відповідного реагування на місце події прибули працівники Управління Держрибагентства у м. Києві та Київській області.

При огляді встановлено, що на береговiй смузi довжиною 15 метрів знаходиться 435 особин (52 кг) снулої риби зі специфичним запахом розкладу. А саме: плітка, лящ, товстолоб, карась сріблястий, короп, судак і окунь.

Заміри температури води на відстані 1,5 метри від берега показали 31 , що стало ймовірною причиною загибелі. Також для проведення лабораторних досліджень зразки риби та води направлено до іхтіопатологічної лабораторії Держрибагентства.

Також зауважується, що готуються листи до Державної екологічної інспекції Столичного округу, Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, Київської обласної державної адміністрації та Держрибагентства для відповідного реагування.

 


Читати "Моя Київщина" у Facebook