#

Стало відомо, як мажори-керівники газового монополіста олігарха Фірташа знущалися з жителів Київщини

25.09.2021 18:20
Стало відомо, як мажори-керівники газового монополіста олігарха Фірташа знущалися з жителів Київщини
Фото з мережі Інтернет

Житель міста Васильків написав невеличку статтю, де розповів, яке беззаконня чинить ПАТ "Київоблгаз"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "ОРД".

Чоловік розповідає, що він був звичайним споживачем послуг, але навесні цього року йому довелося ближче познайомитися зі співробітниками ПАТ "Київоблгаз" і методами їх роботи

Житель Василькова говорить:

У квітні 2021 року одержав припис про необхідність допуску на свою територію співробітників "Київоблгазу" для перевірки справності систем і комунікацій. Ніщо не віщувало біди і я, як законослухняний громадянин, погодився. Приїхали співробітники, сиділи в моїй котельні хвилин 20 і заявили, що необхідно демонтувати газовий лічильник і провести його перевірку. Добре. Зняли лічильник і поїхали. А далі почалося найцікавіше.

Далі розповідається, що через десять днів чоловіку подзвонили та сказали, що на його адресу надіслано повідомлення про виклик на комісію, через те, що його лічильник не пройшов повірку.

Чоловік зауважив наступне:

На жодну комісію я не поїхав. Все це в мені нагадувало комсомольські збори, такий собі привіт з молодості. Через деякий час я отримав повідомлення про те, що мені необхідно протягом десяти днів погасити заборгованість, що утворилася в сумі 42327 грн 51 коп. В іншому випадку газопостачання мого будинку буде припинено, а акти перевірки та штрафні квитанції будуть направлені до суду. Спочатку я отримав шок від нахабства наших газівників, я трохи згодом заспокоївся та зробив пару дзвінків. Почувши відповіді моїх знайомих, я зрозумів, що мене банально "кинули". Довести нічого на цьому етапі я не зможу, повторна експертиза нічого не дасть, тому що мій лічильник буде показувати "правильні" кубометри, а сама справа затягнеться на невизначений термін, протягом якого може бути накладено та арешт на майно, заблоковані рахунки й т. д. На це і розрахунок. Ніхто в довгу боротися не хоче, сума не смертельна і простіше банально заплатити.

Далі зазначається, що чоловік 8 серпня прочитав допис у соціальних мережах на сторінці "Київоблгазу", присвячений конфлікту співробітників газової служби та Сергія Семенцова. Сергій виявився розумніший, який дав членам "Київоблгазу" від воріт поворот. За що всьому котеджному селищу "Грін Таун" і був відключений газ. Все по класиці. Але найцікавішим був коментар, написаний Анатолієм Семенцем, батьком Сергія.

Анатолій Семенець написав:

Замість того, щоб укладати прямі договори на виконання різного роду послуг зі споживачами газу – АТ "Київоблгаз" в особі братів Дронових Дмитра та Сергія, які підставляють свої кишенькові фірми, котрі надають послуги замість структур АТ "Київоблгаз" і збирають таким чином кошти на збагачення братів Дронових. Кошти за надання тих чи інших послуг цими кишеньковими фірмами братів Дронових в касу АТ "Київоблгаз" не надходять. Як приклад: — 08.09.2020 р. між Семенець Л.І. (Замовник) та кишеньковою фірмою панів Дронових — ТОВ "Квант Енергія" (Підрядник) на вимогу п. Дронова С. був укладений договір № 08/09/20-1 згідно з яким Підрядник зобов’язаний збудувати відповідно до проєкту і ввести в експлуатацію ВОГ, ШГРП. Дану фірму особисто надав п. Дронов С. Ціна договору складає 800 000 грн. Замовником у вересні 2020 р. сплачено передплату Підряднику згідно умов договору в розмірі 512 222 грн. Станом на 18.08.2021 р. Підрядником пусконалагоджувальні роботи обладнання не проведені, виконавчо-технічна документація належним чином не оформлена, ВОГ, ШГР в експлуатацію АТ "Київоблгаз" не здані. Не зважаючи на те, що роботи згідно з договором не виконані п. Дронов С. вимагає від Замовника сплатити наперед залишкові кошти готівкою в сумі 287 778 грн. інакше ВОГ, ШГРП не будуть введені в експлуатацію, як він заявив. За невиконання умов договору № 08/09/20-1 від 08.09.2020 р. Замовником пред’явлено до кишенькової фірми п. Дронова С. — ТОВ "Квант Енергія" претензію на суму 4 881 586,94 грн. Брати Дронови також настирливо рекомендують державним та комунальним підприємствам замість АТ "Київоблгаз" свої кишенькові фірми для укладання договорів на обслуговування газового господарства.

Далі зауважується чоловіком, що не поодинокий випадок. Він пише, що судячи з другого коментаря Анатолія Семенця під цим же постом кілька років тому, вже було порушено справу за фактом одержання неправомірної вигоди керівництвом "Київоблгаз".

Ось цей коментар:

Слідчими теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводження Управління захисту економіки Нацполіції у Київській області викрили схему з незаконного узгодження технічних умов газифікації для багатоквартирних житлових будинків на Київщині. Про це у четвер, 7 лютого, повідомляє пресслужба ДБР. За попередньою інформацією, працівники приватного товариства, посилаючись на співпрацю з регіональною газовою компанією, вимагали та отримали від керівника однієї з комерційної організації неправомірну вигоду у розмірі 8 200 доларів США за погодження технічних умов газифікації багатоквартирного житлового будинку. Вказану суму фігуранти мали передати посадовим особам ПАТ "Київоблгаз". Під час обшуку було вилучено понад 1 000 000 гривень та чернетки із зазначенням грошових сум та назв об’єктів, які планували під'єднати до газопостачання. Процесуальне керівництво у провадженні здійснює військова прокуратура Київського гарнізону. Осіб затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання неправомірної вигоди. Це про одного із них. Це було декілька років назад.

Також житель Василькова написав, що Анатолій Семенець в першому коментарі згадав про подану претензії на адресу виконавчої «прокладки» братів Дронова на суму 4 881 586,94 грн. Дуже цікаво буде поцікавитися долею цього позову. І зробити висновки.

На кінець чоловік у своїй статі наголошує:

 Мало не забув. Сторінки за адресою https://m.facebook.com/kyivoblgas/posts/4453571758006725 на якій був розміщений вищезазначений пост і коментарі, вже не існує. Вона була видалена і, логічно припустити, саме за розпорядженням згаданих членів керівництва АТ "Київоблгаз". Хтось нервує і намагається заткнути дірки, щоб не текло. А значить, побіжать "розв'язувати питання" з вищевказаної претензії з сім'єю Семенець. Буде весело.

Нагадаємо, що нещодавно в соціальній мережі Facebook почало розповсюджуватися відео про схеми шахрайства "Київоблгазу", який належить скандальному олігарху Дмитрію Фірташу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook