#

Стало відомо, як жителі Київщини зможуть зекономити на ціні на газ

29.04.2021 13:18
Стало відомо, як жителі Київщини зможуть зекономити на ціні на газ
Фото з мережі Інтернет

У КОДА розповіли, як можна зекономити на ціні на газ із 1 травня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.

Із 1 травня на ринку газу в Україні почнуть діяти річні продукти. Це фіксовані ціни на газ, які не будуть змінюватися для українців упродовж року. Тож зараз жителі Київщини мають можливість обрати для себе оптимальну ціну на газ у межах наступних 12 місяців.

Зазначимо, що 25 квітня всі постачальники повинні були  оголосити ціну на газ для населення. Наразі річна фіксована ціна державного Нафтогазу є найкращою пропозицією на ринку. Переглянути тарифи всіх компаній можна на порталі "Газ Правда".

Заступник голови КОДА Андрій Лісовик уточнив, що споживачі можуть користуватися і "місячними" тарифами, але обходитися вони будуть дорожче і зараз, і взимку. Це пов’язано зі щорічною динамікою цін.

Той факт, що тариф "річний" є вищим за середню ціну влітку, нівелюється тим, що навесні та влітку об’єми споживання населенням газу є мінімальними. У той час як взимку, коли газу використовується найбільше, ціна буде нижче за середню і відчутно нижчою від пікових цін опалювального сезону. Відповідно рішення про запровадження річного тарифу "за замовчуванням" дозволить зафіксувати ціни для споживача, навіть якщо наступного опалювального сезону ринкова ціна на газ різко піде вгору. При цьому споживачі мають право відмовитися від цього тарифу, якщо забажають, – розповів Андрій Лісовик.

Нагадаємо, що капітальний ремонт дороги між Немішаївською та Макарівською громадами обійшовся в понад 30 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook