#

На Київщині старостів сіл затверджуватиме міська рада, сільських рад не буде

12.08.2020 11:45
На Київщині старостів сіл затверджуватиме міська рада, сільських рад не буде
Фото з мережі Інтернет

За два місяці пройдуть місцеві вибори, заступник міського голови пояснив, кого обиратимуть на місцевих виборах 25 жовтня жителі Кагарличчини і за якою системою

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на «Кагарлик City».

«Верховна Рада прийняла один закон і дві постанови про порядок проведення місцевих виборів. Згідно з цим, вони відбудуться на новій територіальній основі, тобто в об’єднаних територіальних громадах та районах, межі яких і затвердила Верховна Рада.
Згідно з офіційними документами, затвердженими Кабінетом міністрів, 4 сільських ради нинішнього Кагарлицького району віднесені до Ржищівської ОТГ, це - Стайківська, Стрітівська, Кузьминецька та Великопріцьківська. В той же час, ці сільради проти примусового приєднання до Ржищева. Вони подали позовні заяви до Адміністративного суду про внесення змін до розпорядження Кабінету міністрів, щоб їм було дозволено стати частиною Кагарлицької ОТГ. Тож зараз важко остаточно сказати, яка буде доля цих населених пунктів і до складу якої ОТГ вони врешті-решт увійдуть. Якби суд ухвалив рішення до постанови ЦВК, то це був би оптимальний варіант. Якщо ж рішення буде пізніше і на користь сільрад, то ми не виключаємо й такого розвитку подій, коли вибори до Кагарлицької ОТГ можуть відбутися й без цих сіл. Але тоді жителі цих населених пунктів не будуть брати участь і в виборах до Ржищівської ОТГ. І в такому разі в цих селах можуть пройти чергові місцеві вибори в сільські ради, а згодом вже буде вирішуватися приєднання до Кагарлицької ОТГ. Але це лише один з можливих варіантів. Як же буде насправді - побачимо вже невдовзі», - запевняє заступник Кагарлицького міського голови Олег Пурій.

 Виборці отримають 4 бюлетені, адже громадяни голосуватимуть за Кагарлицького міського голову (ця посада так і залишається згідно з Законом про місцеве самоврядування), за депутатів Кагарлицької міської ради - органу, який представлятиме об’єднану територіальну громаду, за депутатів Обухівської районної ради та Київської облради.

Нагадаємо, що у Кагарлицькому районі двоє дітей на краденому авто потрапили в ДТП 

Читати "Моя Київщина" у Facebook