#

Старосту села з Гостомельської ОТГ судитимуть за держзраду (ФОТО)

21.02.2023 12:00
Старосту села з Гостомельської ОТГ судитимуть за держзраду (ФОТО)
Фото з місця події

Під час окупації староста села з Гостомельської громади добровільно перейшов на бік ворога та надав рашистам маршрути доріг для наступу на столицю

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Служба Безпеки України" у Facebook.

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури старості одного з сіл Київщини повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Підозрюваний, будучи старостою села Озера у Бучанському районі під час окупації населеного пункту добровільно перейшов на бік ворога. Вказував ворогу шляхи пересування до прилеглих населених пунктів, відкрито закликав місцевих мешканців до співпраці з окупантами. Маючи зброю та розпізнавальний знак, ідентичний з військовослужбовцями РФ, він разом з ними брав участь у патрулюванні населеного пункту.

Крім того, він організовував "розквартирування" особового складу зс рф в оселях людей, які виїхали з району, а також передавав загарбникам комунальний автотранспорт.

Наразі за клопотанням прокуратури йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області  за оперативного супроводу УЗНД ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Нагадаємо, що жителя Вишгородщини судитимуть за держзраду.   



Читати "Моя Київщина" у Facebook