#

Ставищенська лікарня поповнилася висококваліфікованими лікарями-переселенцями

17.05.2022 17:10
Ставищенська лікарня поповнилася висококваліфікованими лікарями-переселенцями
КНП "Ставищенська лікарня"

У зв’язку з воєнними діями в Україні у КНП "Ставищенська лікарня" тепер працюють лікарі-переселенці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Адмін Селищної Ради" у Facebook.

Із початком війни до Ставищенської громади почали прибувати ті, хто тут народився і виріс, а також переселенці з інших куточків України, серед яких чимало лікарів, які пропонували свої знання та вміння, а в більшості з них є величезний досвід, задля збереження життя та здоров'я місцевого населення.

Відповідно до указу Президента України від 24.02.2022 року №64/203 "Про введення воєнного стану в Україні", закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб", зараз до штату закладу охорони здоров’я зараховано трьох досвідчених фахівців, а саме лікаря ультразвукового дослідження, лікаря-кардіолога та лікаря-терапевта. Таким чином КНП "Ставищенська лікарня" поповнилася рядом висококваліфікованих медичних спеціалістів.

Ці спеціалісти вже обстежили не один десяток хворих на безоплатній основі. Багато жителів громади щиро вдячні їм за надану кваліфіковану допомогу. Прийом лікарів відбувається за направленням сімейного лікаря.

Однак, існує ще одна проблема. Для того, щоб молоді фахівці залишалися працювати в громаді, потрібно вирішити  житлове питання. Наразі адміністрація Ставищенської лікарні спільно зі селищною радою працюють над вирішенням цієї проблеми.

Нагадаємо, що білоцерківські рятувальники отримали три сучасні пожежні автомобілі в якості гуманітарної допомоги від Великобританії.

Читати "Моя Київщина" у Telegram