#

Структури МВС купували квартири в Київській області у фігурантів своїх розслідувань (ФОТО)

13.07.2021 08:40
Структури МВС купували квартири в Київській області у фігурантів своїх розслідувань (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ та його відомства – Нацполіція, Держслужба з надзвичайних ситуацій – закуповують квартири у фігурантів своїх же розслідувань

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Слідство інфо".

Зазначимо, що за останні три роки Міністерство внутрішніх справ, Нацполіція і Держслужба з надзвичайних ситуацій придбали 143 квартири у Києві та Київській області. Хоч і процедура передбачає закупівлю житла і на вторинному ринку, усі квартири купили у новобудовах. У Києві, зокрема, купили, майже пів сотні квартир.

Більшість із них Нацполіція і МВС купили у двох житлових комплексах — "Дніпровському" поблизу Дарницького вокзалу, та "Кришталевих Джерелах", що біля парку "Феофанія".

Ще одна будівельна компанія, щодо якої ведуть розслідування і Нацполіція, і СБУ, — "ДБК-Партнер". Структури МВС за останні пару років купили в неї 21 квартиру у новобудовах у Києві та Вишгороді. Розслідувачі повідомляють, що компанія-забудовник фігурує щонайменше у двох кримінальних провадженнях.

Перше — щодо житлового комплексу "Ярославичі-2", де придбали п’ять квартир для поліцейських. Близько десяти років тому фірма-забудовник зруйнувала недобудований інфекційний корпус лікарні і на його місці побудувала новобудову. Як вважають у Службі безпеки України, будівлю із шматком землі могли передати незаконно.

Ще одне розслідування, де фігурує "ДБК-Партнер", веде Головне слідче управління Нацполіції — воно стосується можливих порушень щодо передачі земельних ділянок Держпідприємства "Пуща-Водиця" на підставі інвестиційних договорів.

Нагадаємо, що двох ревізорів – інспекторів податкової Київської області затримали за отриманням хабаря за "позитивну перевірку" магазину.


Читати "Моя Київщина" у Telegram