#

Суд скасував додаткову оплату за електрику для броварських комунальних підприємств

19.11.2021 09:00
Суд скасував додаткову оплату за електрику для броварських комунальних підприємств
Фото з мережі інтернет

Господарський суд Київської області визнав недійсними додаткові угоди до договору на закупівлю електричної енергії для комунальних підприємств міста Бровари

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

Завдяки цьому з місцевого бюджету витрачатиметься менша сума на енергоносії. Встановлено, що КП Броварської громади уклали договори із приватними підприємствами, але постачальник збільшив ціну на енергоносій на понад 15%.

Водночас зміни до договорів внесені на підставі документів, які фактично не містять жодного підтвердження коливання вартості електричної енергії та обґрунтувань зростання ціни.  Таким чином, додаткові угоди укладено із порушенням Закону України "Про публічні закупівлі".

З цих підстав прокуратура звернулася до суду з відповідними позовами в інтересах держави в особі Північного офісу Держаудитслужби до замовника та переможця торгів. Наразі час один з позовів судом задоволено в повному обсязі, інший - перебуває на розгляді суду.

Нагадаємо, що маленьких мешканців Броварської громади закликають взяти участь у щорічному загальноміському проєкті "Іграшка твого міста".

Читати "Моя Київщина" у Facebook