#

Суд виніс вирок двох росіянам, які вчиняли військові злочини на Бучанщині

23.12.2022 09:00
Суд виніс вирок двох росіянам, які вчиняли військові злочини на Бучанщині
Баяхсалан Шультумов та Павло Аганаєв

Двох військовослужбовців рф - Баяхсалана Шультумова та Павла Аганаєва - заочно засудили до 12 років позбавлення волі за злочини на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Чесно".

Окупантів визнали винними у порушенні законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Слідство з'ясувало, що вони знущалися з мешканців села Бузова на Бучанщині. Військові били чоловіків прикладами автоматів, шукали на їхніх тілах патріотичні татуювання та погрожували вбивством на очах жінок та неповнолітніх дітей. Також вони відібрали у цивільних цінні речі та гроші й заявляли, що можуть повернутися і всіх розстріляти.

Уродженець Читинської області Шультумов та уроженець Республіки Бурятія Аганаєв на початку березня увійшли до села Бузова Бучанського району Київської області у складі окремої танкової бригади 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу Сухопутних військ збройних сил рф. В результаті їхніх дій постраждали кілька родин, зокрема, чотири чоловіки, три жінки та мололітні діти чотирьох, дев’яти та десяти років.

Спілкуючись між собою, окупанти називали свої позивні “Жемчуг” та “Самурай”, завдяки яким вдалося їх ідентифікувати. Суд повною мірою задовольнив вимоги прокуратури і призначив Шультумову та Аганаєву покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що прокурори фіксують наслідки атаки рф дронами у Київській області, що відбулася 19 грудня

Читати "Моя Київщина" у Facebook