#

Суд виправдав ферму на Макарівщині, де знущалися над тваринами

14.07.2021 11:40
Суд виправдав ферму на Макарівщині, де знущалися над тваринами
Фото з місця події

На Макарівщині в селі Ясногородка є страусина ферма, де на його території працював контактний звіринець

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "24 канал".

Одна з тваринок загинула, а інші отримали серйозні психологічні травми та проблеми зі здоров'ям, але Макарівський районний суд вирішив, що у діях власників та працівників ферми не було складу злочину.

Судді встановили той факт, що на території ферми фактично працював контактний звіринець. При цьому тварини в ньому перебували у вкрай жахливих умовах.

Однак працівники Державної екологічної інспекції нібито не змогли встановити, хто був власником тварин, через що служителі Феміди виправдали співробітників та хазяїв ферми.

Далі зауважується, що у контактному зоопарку над тваринами фактично знущалися. За даними екоактивістів, тваринок занадто рано відлучили від матері, неправильно годували та постійно залякували.

Зоозахисники зі скандалом врятували всіх тварин, які жили у жахливих умовах, однак не знайшли леопарда. Як з'ясувалося, він помер від гемофілії. 5 ведмежат та 3 левеняти перебувають в реабілітаційних центрах, але досі страждають від наслідків жорстокого з собою поводження.

Як стверджують в організації UAnimals, покарати господарів страусиної ферми за їх злочин виявилося неможливим, оскільки представники Держекоінспекції надали суду некоректні акти перевірки та взагалі оформили протокол таким чином, що встановити власників тварин було неможливим.

Нагадаємо, що 10 липня у Добропарку, що на Макарівщині, відкриють басейн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: