#

Судитимуть директора товариства Бучанщини за заволодіння 7,2 мільйонів гривень

08.08.2023 09:40
Судитимуть директора товариства Бучанщини за заволодіння 7,2 мільйонів гривень
Фото з мережі Інтернет

На Бучанщині судитимуть директора товариства за заволодіння 7,2 мільйонів гривень бюджетних коштів під час поставки паливних дров  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Києво-Святошинської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за фактом привласнення та розтрати бюджетних коштів за попередньою змовою в особливо великому розмірі, а також легалізації грошових коштів, одержаних злочинним шляхом (ч. 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України). 

Досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні 2022 між комунальним підприємством Бучанського району та директором товариства з обмеженою відповідальністю укладено договір про поставку паливних дров для забезпечення життєдіяльності міста у зимовий період. 

Проте, після здійснення оплати комунальним підприємством, керівник товариства в порушення умов договору поставив деревину у значно менших обсягах, а потім і взагалі перестав виконувати умови договору. 

У подальшому, обвинувачений здійснив ряд фінансових операцій з незаконно отриманими коштами. Таким чином він  легалізував майно, одержане злочинним шляхом. 

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Бучанського РУП ГУ НП в Київській області. 

Нагадаємо, що на Київщині посадовцю оголошено про підозру у розтраті майже 1,9 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook