#

Священника із Зазим’я віднесли до лику святих

25.08.2021 14:10
Священника із Зазим’я віднесли до лику святих
Фото з місця події

Священний Синод Української Православної Церкви (Московського патріархату) канонізував Зазимського Михаїла Под’єльського (1878 – 1937)

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Центру вивчення спадщини Новомучеників та Сповідників ХХ століття.

Таке рішення благословив синод УПЦ (МП) на засіданні 17 серпня.

Рішення ухвалили на підставі рапорту очільника Бориспільської єпархії, керівника справами УПЦ (МП), постійного члена синоду УПЦ (МП) митрополита Бориспільського і Броварського Антонія (Паканича), зазначено в повідомленні.

День пам’яті зазимського священномученика встановлено 27 листопада на день мученицької смерті отця Михаїла Под’єльського. Його розстріляли в київській в’язниці НКВС в 1937 році за сповідування православної віри, зазначають дослідники.

Торжества прославлення у лику святих священномученика відбудуться у Бориспільській єпархії, до якої входить православна парафія московського партіархату в Зазим’ї, де служив настоятелем новопрославленний священномученик.

Нагадаємо, що 19 серпня жителі Броварщини повідомили до поліції про те, що у них викрали акумулятор з автомобіля та мобільний телефон.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: