#

Сьогодні жителі Київщини стали свідками рідкісного оптичного явища

01.12.2022 18:05
Сьогодні жителі Київщини стали свідками рідкісного оптичного явища
Фото з місця події

Сьогодні, 1 грудня, мешканці Київщини та столиці мали можливість спостерігати атмосферне оптичне явище під назвою "гало"

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Апостроф", воно виглядає як світлий слабо забарвлений ореол навколо Сонця або Місяця.

Варто зазначити, що поява гало може свідчити про кардинальні зміни погоди – похолодання чи прихід вологих атмосферних фронтів, а в Україні його можна спостерігати від 70 до 120 разів на рік, проте часто воно не буде помітним.

Довідково: гало - оптичне явище, під час якого навколо Сонця або Місяця виникає кільце, що світиться. Це зумовлено наявністю перистих хмар у верхній тропосфері, складених із кристаликів льоду. Його найпоширеніша форма - світле слабо забарвлене кільце навколо Сонця або Місяця. Загалом відомо до дев'яноста різновидів "гало" (до 90). Переважна більшість їх рідкісні і спостерігаються лише у країнах із суворим кліматом.

Нагадаємо, що 15 листопада сесія Київської обласної ради ухвалила рішення про створення чотриьрх об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею близько  45 гектарів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: