#

"Таланти твої, Київщино!": у Броварах відбувся обласний фестиваль дитячих талантів (ФОТО)

31.05.2018 09:44
"Таланти твої, Київщино!": у Броварах відбувся обласний фестиваль дитячих талантів (ФОТО)

Учора, 30 травня, на території Броварського парку культури та відпочинку "Перемога" відбувся обласний фестиваль "Таланти твої, Київщино!", який був організований за ініціативи Департаменту освіти та науки Київської ОДА

Як повідомляє "Моя Київщина", учасниками фестивалю стали переможці всеукраїнських учнівських олімпіад, Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України, кращі юні спортсмени області; дитячі художні колективи закладів позашкільної освіти Київщини; юні художники та майстри народних ремесел, учні та студенти закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, представники батьківської громадськості, організацій роботодавців, громадських організацій тощо. Усього в обласному фестивалі понад 1000 осіб.

Фестиваль поєднав у собі концертні виступи дитячих колективів області, поряд з тематичними виставками досягнень вихованців закладів позашкільної освіти та закладів освіти обласної комунальної власності з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, робототехніки, авіамоделювання, судномоделювання. Крім того, найкращі спортсмени отримали нагороди від Київської ОДА.

У п’яти локаціях, окрім власне сцени, де відбувалися концертні дійства, було розміщено виставки-презентації виробів, виготовлених руками учнів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти, сільськогосподарського виробництва, громадського харчування, сфери послуг та легкої промисловості.

Окрім того, глядачі мали змогу помилуватися художніми виробами учнівської молоді закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Доволі цікавою виявилася експозиція "Васильківського професійного ліцею", який представив художні вироби з металу. Представники закладу розповіли, що усі вироби, які вони привезли з собою, були виготовлені їхніми студентами, а це юнаки, яким всього по 16-17 років. Проте їхня майстерність справила враження на учасників і гостів фестивалю.

Педагоги, які працюють у цьому ліцеї, розповідають, що намагаються прививати дітям художнє бачення роботи – це в свою чергу допомагає розширити уяву та розвивати практичне мислення. До слова, усі представлені вироби виготовлені з металолому.

Також деякі освітні заклади порадували музичним мистецтвом. Народну музику грали бандуристи та кобзарі, а "Білоцерківський механіко-енергетичний технікум" представив повноцінний музичний гурт, який радував присутніх каверами на відомі українські пісні гуртів "Океан Ельзи", "О.Торвальд" тощо.

Поряд з тим один із вихованців цього технікуму представив унікальний виріб – індукційну котушку Тесла.

Також, в рамках фестивалю відбулася виставка картин відомого художника з Білої Церкви Леоніда Маадира, який заодно провів художній майстер-клас для усіх бажаючих. Діти, батьки, директори навчальних закладів та представники Департаменту освіти і науки КОДА, разом з директором Вірою Роговою долучилися до написання трьох картин із зображенням Київської області, які символізують єдність поколінь.  

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: