#

Танцівник зі Сквири залишився без ноги, захищаючи рідну країну (ФОТО)

05.05.2022 16:29
Танцівник зі Сквири залишився без ноги, захищаючи рідну країну (ФОТО)
Фото тяжко пораненого хлопця

Учитель із танців Олекандр Чайка, родом зі Сквири, ледь вижив, боронячи Україну від окупантів 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ФАКТИ".

32-річний Олександр Чайка зі Сквири до війни навчав дітей акробатики та танців, а після повномасштабного вторгнення військ рф взяв до рук зброю та став хоробрим воїном 24-ї окремої механізованої бригади. У бою на Луганщині солдат отримав надважке поранення, яке призвело до ампутації правої ноги. Нині він знаходиться у лікарні Дніпра, його вже перевели з реанімаційного відділення до звичайної палати. Попереду — тривалі реабілітація та протезування. А ще — весілля із коханою Анною, бо пережите тільки скріпило їхні почуття й тепер вони навіть не сумніваються, що мають бути разом до кінця життя. Наречена Олександра поділилася подробицями військової служби хлопця, розповіла, як саме він отримав поранення.

Сталось так, що під час однієї з атак ворога біля Олександра поруч розірвався снаряд. Осколки поцілили у кінцівки, а зверху ще й присипало землею… Побратими відразу ж кинулись відкопувати, надали першу медичну допомогу. З передової коханого евакуювали до лікарні Дніпра, де йому відразу зробили переливання крові, адже на полі бою він її втратив багато. Чесно кажучи, медики давали лише 30% шансів на те, що він виживе.

Йому провели кілька операцій, під час однієї з яких ампутували повністю праву ногу. Два тижні Олександр перебував на апараті штучної вентиляції легень та діалізі нирок, із легень постійно викачували рідину. Тільки днями його перевели у звичайну палату. Мучать фантомні болі.

Дівчина зазначила:

Я розповідаю це все, і сльози в очах… Лікарі витягнули буквально з того світу мого коханого, вони Герої і теж заслуговують на медалі за свою роботу. Ампутація — це точно не вирок. Я вірю, що Саша ще обов’язково повернеться до зали і навчатиме дітей танців та акробатики, бо він обожнював це робити і в нього то неймовірно виходило.

Нагадаємо, що 4 травня в селі Рудня-Тальська поліцейські Київщини ексгумували тіла двох чоловіків 22 та 23 років.


Читати "Моя Київщина" у Telegram