#

Тепловізори та безпілотники отримають ЗСУ від Броварської громади

24.10.2023 20:30
Тепловізори та безпілотники отримають ЗСУ від Броварської громади
Фото з мережі інтернет

На тепловізори і два безпілотних авіаційних комплекси для ЗСУ Броварська громада виділить 7,5 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис "Трибуна-Бровари".

Як повідомив під час засідання "регламентної" та "бюджетної" комісій начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Василь Довгань, із відповідним зверненням звернулася військова частина, яка зараз захищає кордони нашої країни. Ще раніше цій частині виділяли субвенцію в розмірі вісім мільйонів гривень на придбання бронеавтомобіля, проте вони повернули 380 тис. грн, позаяк автомобіль придбали дешевше. Тож за ці кошти хочуть придбати тепловізори.  Окрім того, просять додатково виділити субвенцію в розмірі восьми мільйонів 854 тис. грн на закупівлю двох безпілотних авіаційних комплексів. 

За словами Василя Довганя, станом на сьогодні місту вдалось допомогти 23 військовим частинам – ремонтом техніки, будматеріалами,  квадрокоптерами, тепловізорами, засобами зв'язку, літальними апаратами, ноутбуками, планшетами, принтерами та ін., а от на придбання автівок почали виділяти субвенцію лише нещодавно, після звернення командирів військових частин. 

Наразі загальна сума програми підтримки ТрО складає 75 млн 300 тис.грн. Із них субвенція на допомогу ЗСУ - 58 млн грн. Проте це – лише шість відсотків від бюджету Броварської громади, тож активісти продовжують щосуботи акцію "Спрямуйте гроші на ЗСУ", де вимагають переглянути закупівлі та витрати і максимально спрямовувати кошти на допомогу нашим військовим.

Нагадаємо, що військовим з 72 ОМБР 3 батальйону терміново потрібна автівка для виконання бойових завдань.

Читати "Моя Київщина" у Facebook