#

The New York Times опублікувала нові докази звірств росіян у Бучі (ФОТО)

20.05.2022 13:10
The New York Times опублікувала нові докази звірств росіян у Бучі (ФОТО)
Фото з місця подій

Американська газета The New York Times опублікувала новий відео доказ військових злочинів російських окупантів у Бучі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис у Twitter "The New York Times".

Зазначимо, що 4 березня 2022 року камери спостереження в захопленому місті зняли, як російські військові ведуть 9 чоловіків за офісну будівлю. Серед полонених помітна одна людина у яскраво-синьому верхньому одязі. Усередині цього приміщення окупанти влаштували імпровізовану базу. 

На відео з дрону від 5 березня - тіла вбитих людей та російські солдати, а також їхня військова техніка з латинськими літерами "V". На кадрах розстріляні чоловіки, саме ті, що потрапили в кадр камер спостереження днем ​​раніше. Серед тіл видно чоловіка в синій толстовці.

Кадри з камери спостереження навпроти будинку 144 показали, що російські десантники зайняли Бучу приблизно в той же час, коли було страчено групу чоловіків. Вони керували транспортними засобами, такими як конструкції БМД-2, БМД-3 та БМД-4, які використовуються винятково в Повітряно-десантних військах Росії.

Десантники патрулювали район, проводячи обшуки по будинках і працюючи всередині та зовні чотириповерхової офісної будівлі, 144, на Яблунській, яку росіяни перетворили на базу та польовий шпиталь.

Поряд, на Яблунській, 31, Іван Скиба, 43-річний будівельник, і ще п'ять осіб чергували на імпровізованому блокпосту, коли російські повернулися.

Як Скиба розповів, у них була граната, бронежилети та гвинтівка. За його словами, попереджені по радіо, що росіяни повернулися до Бучі і рухаються в їхньому напрямку, вони сховалися в будинку поруч із блокпостом разом із домовласником, 53-річним Валерієм Котенком, який приносив бійцям чай та каву. Пізніше до них приєдналися ще двоє бійців, Андрій Дворніков та Денис Руденко.

Приблизно через годину російські солдати, які проводили обшук, знайшли чоловіків і під дулом пістолета вигнали з дому всіх дев'ятьох із них, включно з домовласником. Солдати обшукали чоловіків на наявність татуювань, які могли б свідчити про військову належність, і змусили декого з них зняти зимові куртки та взуття. Потім їх проводили на базу на вулиці Яблунській, 144.

Про те, що сталося далі, журналістам розповів Скиба та сім цивільних свідків, яких російські сили також зібрали із сусідніх будинків та тримали в окремій групі.

Свідки розповіли, що бачили групу полонених на стоянці перед російською базою у сорочках, насунуті на голову. За словами Скиби, російські солдати змусили їх стати на коліна, а потім майже відразу застрелили Віталія Карпенка.

Зазначається, що одну людину відпустили. За словами місцевого військового командира та слідчих, зараз він перебуває під слідством; в урядовому документі, з яким ознайомилися NYT, зазначено, що йдеться про "державну зраду".

Скиба розповів, що в нього вистрілили, і він впав, куля влучила йому в бік.

Тіла чоловіків, убитих на стоянці та всередині будівлі, були винесені у двір і разом із шістьма іншими жертвами пролежали там майже місяць.

Нагадаємо, що на позачерговій сесії Бучанської міської ради підтримали проєкт рішення щодо присвоєння звання "Почесний громадянин міста Буча" закатованим жителям громади.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: