#

Тіла вбитих бучанців лежали на вулицях більше трьох тижнів, - The New York Times (ВІДЕО)

05.04.2022 11:40
Тіла вбитих бучанців лежали на вулицях більше трьох тижнів, - The New York Times (ВІДЕО)
Супутникові знімки

Американська газета The New York Times оприлюднила супутникові знімки компанії MAXAR, які підтверджують те, що жителі Бучі були вбиті під час російської окупації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на статтю The New York Times.

Коли на цих вихідних, 2-3 квітня,  з’явилися зображення тіл загиблих мирних жителів, які лежали на вулицях Бучі, Міноборони росії заявило, що тіла нещодавно "виклали на вулиці після того, як всі російські підрозділи повністю вийшли з Бучі".

Аналіз відео та супутникових знімків спростовує ці цинічні заяви росії. На відео, знятому депутатом місцевої ради 2 квітня, видно, як по вулиці Яблонській у Бучі розкидані трупи. Супутникові знімки, показують, що щонайменше 11 з них перебували на вулиці з 11 березня, коли росія окупувала місто.

На іншому відео, теж знятому на вулиці Яблонській, видно ще три тіла. Один лежить біля велосипеда, інший біля покинутого автомобіля. На супутникових знімках видно, що покинуті автівки та розташоване поруч тіло з’являються в період з 20 до 21 березня.

Нагадаємо, що у Бучі на території дитячого санаторію "Променистий"  росіяни катували мирних жителів та розстрілювали їх. Наразі у звільненій Бучі поховали 330-350 вбитих росіянами цивільних.


Читати "Моя Київщина" у Telegram