#

Тиск на журналістів нагадує часи Януковича, - керівниця ІМІ Романюк

18.01.2024 13:00
Тиск на журналістів нагадує часи Януковича, - керівниця ІМІ Романюк
Оксана Романюк

Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк заявила, що реальні антикорупційні розслідування журналістів сьогодні намагаються підмінити дискредитацією ЗМІ в анонімних Telegram-каналах та "сайтах-помийках"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на її інтерв'ю Радіо NV.

Очільниця ІМІ заявила, що бачить у нещодавніх скандалах якусь системність:

Схема практично однакова. Є дискредитація, журналістів намагаються зробити ворогами народу. Дискредитувати те, що вони роблять. Показати, що вони якісь непрофесійні, що вони погані тощо. Таким чином підмінити реальні антикорупційні розслідування голослівними заявами у телегах. Потім інформація з дискредитацією зливається на якихось сайтах-помийках, анонімних телегах. Створюється тиск на журналістів. Вивалюють подробиці їхнього приватного життя, яке незрозуміло яким чином і хто знімає. Прослуховуються їхні розмови. Це взагалі нонсенс, мені це нагадує часи Януковича. Дуже давно такого не бачила.

За словами Романюк, це обговорювали на зустрічі з прокурорами. Вони здійснюють процесуальний нагляд над розслідуваннями, які проводить Нацполіція, ДБР та СБУ. Керівниця ІМІ здивована, що Нацполіція не відкрила кримінальних проваджень за фактом тиску на журналістів.

Раніше журналіст-розслідувач, автор резонансних матеріалів про корупцію в Міноборони при закупівлях для армії та засновник проєкту "Наші гроші" Юрій Ніколов повідомив про тиск та залякування. А засновник проєкту Bihus.Info Денис Бігус заявив, що за його командою стежили близько року.

Читати "Моя Київщина" у Facebook