#

ТМ "Яготинське" може зупинити виробництво через високі ціни на газ (ФОТО)

29.12.2021 16:50
ТМ "Яготинське" може зупинити виробництво через високі ціни на газ (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Олександр Деркач повідомив, що холдинг "Молочний альянс", який виробляє продукцію під торгівельною маркою "Яготинське", може припинити свою роботу

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Главком", це у дописі в соціальних мережах розповів Олександр Деркач.

Олександр Деркач сказав:

15 років займаємось молочним бізнесом. Ніколи, навіть у найважчі 2013-14 р, ми не попадали в ситуацію, яка від нас не залежить, і яка ставить взагалі питання про доцільність подальшої виробничої діяльності. Причому всієї галузі, а не тільки якихось окремих виробників.

Зі свого боку голова наглядової ради "Молочного альянсу" Сергій Вовченко зазначив, що наразі заводи групи вже попередили своїх партнерів про неможливість далі працювати зі збитками.

Вовченко зауважив:

Ситуація парадоксальна: чим більше ти переробляєш молока і випускаєш продукції, тим більше ти отримуєш збитків. Ціна на газ за рік для нас виросла майже в 10 раз (з 5,5 грн/м.куб до 50 грн/м куб). Електроенергія – в 2,5 рази. Ціни на таропакувальні матеріали – на 42%, ціни на молоко-сировину – на 25%.

Керівництво групи звернулося до господарств з пропозицією на період до стабілізації ситуації з цінами на газ знизити ціни на молоко-сировину на кілька відсотків.

Також "Молочний альянс" вирішив звернутися до торгівельних мереж, із якими співпрацює з проханням прийняти нові економічно обґрунтовані ціни та скоротити дебіторську заборгованість до рівня договірних умов.

Олександр Вовченко підсумував:

Ми не ставимо ультиматумів, а лише пропонуємо спільно побороти цю кризу. Від того усі виграють на перспективу.

Холдинг "Молочний альянс" виробляє молочну продукцію під торгівельними марками Холдингу належать торгові марки "Яготинське для дітей", "Пирятин", "Славія", "Златокрай".

Нагадаємо, що 16 грудня у селі Багрин, що знаходиться недалеко від Василькова, на відкритій місцевості біля залізничної колії сталася аварія на газопроводі.



Читати "Моя Київщина" у Telegram