#

Трейлер фільму "Буча" презентували на 80-му Венеційському міжнародному кінофестивалі (ФОТО)

07.09.2023 13:50
Трейлер фільму "Буча" презентували на 80-му Венеційському міжнародному кінофестивалі (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 6 вересня, у рамках 80-го Венеційського міжнародного кінофестивалю спільно з посольством України в Італії відбувся "Український день", під час якого провели першу міжнародну презентацію трейлеру фільму "Буча"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ДержКіно України" у Facebook.

"Український день" – це захід на підтримку України за участі ключових представників кіноіндустрії. Подія проходила у два блоки українською, англійською та італійською мовами, модератором якої виступив Володимир Остапчук.

Зокрема, у другому блоці кінематографісти поділилися своїм досвідом роботи над новими проєктами під час повномасштабного вторгнення. Так, відбулася перша міжнародна презентація трейлеру фільму Олександра Щура "Буча" – драми, створеної на основі реальних подій.

Олександр Щур розповів:

Наша місія – розповісти про трагедію українського народу людям в усьому світі. Цей фільм – історія біженця з Казахстану, який врятував сотні українців із Бучі та інших міст під час окупації.

Також продюсер та сценарист драми "Буча" поділився досвідом створення реконструкцій та окреслив специфіку знімань художнього фільму-реконструкції злочинів російських окупантів "по гарячих слідах".

Нагадаємо, що до Бучанської громади з робочим візитом приїхала делегація з Енергодара.



Читати "Моя Київщина" у Telegram