#

Три міста на Київщині отримають комплекти для роздільного збору сміття

26.11.2020 12:20
Три міста на Київщині отримають комплекти для роздільного збору сміття
Фото з місця події

На початку поточного року в Київській ОДА розпочали реалізувати екологічний проєкт, який має на меті впровадити в населених пунктах області роздільний збір відходів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Департамент екології та природних ресурсів КОДА" у Faсebook.

У рамках проєкту відбувся конкурс серед населених пунктів області. За його результатами переможці – міста Фастів, Кагарлик та Васильків – отримують комплекти для роздільного збору сміття. 26 таких комплектів голова Київської облдержадміністрації Василь Володін вже передав громаді міста Фастів.

Вітаю фастівчан з цією подією. В рамах проєкту передаємо вашому місту 26 комплектів для роздільного збору паперу, пластика та скла. Такий спосіб сортування дозволить значно скоротити кількість сміття, що їде на захоронення на полігони. Адже захоронення – є вкрай небезпечним для довкілля. Ми всі знаємо, що Європейські країни практично відмовилися від нього, - зазначив голова КОДА.

Він також висловив переконаність, що роздільний збір відходів – це важливий крок в напрямку розвитку екологічної Київщини та закликав мешканців області відповідально ставитися до поводження з відходами.

Основним критерієм відбору населених пунктів – учасників проєкту була попередня активність органів місцевого самоврядування у сфері благоустрою та поводження з відходами, відповідно до планів щодо роздільного збору відходів.

Окрім комплектів для збору відходів департамент екології КОДА передав громаді Фастова (і найближчим часом передасть іншим двом містам) друковані матеріали природоохоронної тематики для дітей та дорослих: атласи територій та об’єктів природно-заповідного фонду Київської області; альбоми розфарбування з наліпками; настільні ігри "Вчимося сортувати сміття", тощо.

Київська облдержадміністрація також планує надалі активно працювати в даному напрямку, щоб поступово вся область перейшла до екологічного роздільного збору відходів.

Маємо ще багато задумів та важливих проєктів, щоб зробити Київський регіон найчистішим в Україні, – підкреслив голова Київської ОДА.

Нагадаємо, що ДП "Вищедубечанський лісгосп" обмежив можливість громадянам заїжджати вглиб лісових насаджень, аби вони не викидали там сміття.

Читати "Моя Київщина" у Facebook