#

"Трипільський код нації": у Ржищеві провели Всеукраїнську наукову конференцію (ФОТО)

15.09.2023 17:10
"Трипільський код нації": у Ржищеві провели Всеукраїнську наукову конференцію (ФОТО)
Фото з місця подій

Учора, 14 вересня, у Ржищівському археолого-краєзнавчому музеї відбулася Всеукраїнська наукова конференція "Трипільський код нації"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "КЗ КОР Ржищівський археолого-краєзнавчий музей" у Facebook.

До участі в конференції були запрошені директори, наукові співробітники комунальних музейних установ Київщини, Ржищівської громади та музеїв України, науковці, археологи, що досліджують Трипільську культуру, реконструктори трипільської кераміки тощо.

У музеї зазначили:

Цей день – ще одна репрезентація Трипільської культури, з відкриття якої минуло вже 130 років. Трипілля – унікальний випадок в історії людства, тож недарма гаслом конференції стали слова "Початки наші в сонячнім Трипіллі…"

Учасники конференції підготували цікаві доповіді про результати своїх досліджень. Усім доповідачам директор департаменту культури та туризму КОДА Анна Куценко вручила сертифікати.

Нагадаємо, що Ржищівський міський територіальний центр соціального обслуговування надає безкоштовні послуги людям поважного віку у громаді




Читати "Моя Київщина" у Facebook