#

Тур Вишгородським історико-культурним заповідником з'явився у туристичному стартапі Flat Planet (ФОТО)

04.01.2024 18:00
Тур Вишгородським історико-культурним заповідником з'явився у туристичному стартапі Flat Planet (ФОТО)
Фото з місця події

Наприкінці 2023 року співзасновник monobank та Smartass Дмитро Дубілет запустив застосунок для екскурсій у світових містах Flat Planet, до якого одним із перших в Україні долучився Вишгородський історико-культурний заповідник

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Flat Planet — це туристичний застосунок з екскурсіями по всьому світу, який може стати замінником гідів. Як зазначають розробники, аудіоконтент автоматично синхронізується з геокоординатами та доступний багатьма мовами. Наразі весь контент створює команда проєкту, однак у майбутньому планують залучати до цього користувачів застосунку. Усі охочі зможуть додавати свої матеріали на платформу та навіть заробляти на цьому.

Розробники для початку планували запустити партнерство з 10 музеями та галереями в Україні та 10 музеями в Європі або США. Команда Flat Planet звернулася до представників культурних установ із пропозицією приєднатися до цього інноваційного проєкту. В Україні першим відгукнувся на цю пропозицію КЗ КОР "Вишгородський історико-культурний заповідник" на чолі з Владою Литовченко. 

З кожним роком діджиталізація в Україні набирає обертів. Це вже не просто тренд, а обов'язковий етап розвитку. Для нас це можливість  збагатити туристичний досвід завдяки використанню технологій та аудіоекскурсій. Flat Planet пропонує користувачам можливість віртуальної подорожі — будь-хто, знаходячись в іншій точці світу, зможе дізнатись про Вишгородський історико-культурний заповідник та "подорожувати" старовинними вулицями Київської Русі. Впровадження та використання цифрових технологій сприятиме популяризації культурної спадщини та поширенню інформації про наші надбання

 - зазначила кандидатка історичних наук, директорка КЗ КОР "Вишгородський історико-культурний заповідник" Влада Литовченко.

Наразі Flat Planet вже пропонує екскурсії по 50 містах Європи та США. Серед яких і тур Вишгородського історико-культурного заповідника. Це справжня мандрівка у часі для любителів історії. На вас чекає віртуальна мандрівка Історичним музеєм (Будинок Клюкви) та Музеєм києворуського гончарства (Музей давньоруського гончарства). Вишгородський історико-культурний заповідник -  це історичний скарб площею 40 гектарів із києворуським городищем та археологічними залишками. Тут можна побачити сліди неолітичного поселення III тисячоліття до нашої ери, кургани з епохи бронзи, поселення з часів скіфів та сарматські кургани. 


Читати "Моя Київщина" у Telegram