#

Тварини з "Олександрії" на Білоцерківщині потребують допомоги (ФОТО)

25.04.2020 11:24
Тварини з "Олександрії" на Білоцерківщині потребують допомоги (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що мешканці дендропарку "Олександрія", що на північно-західній околиці Білої Церкви, потребують продуктів харчування

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Зоопарк в Олександрії" у Facebook.

Через суворі карантинні обмеження музей живої природи флори та фауни Олександрія тимчасово призупинив прийом гостей, що сильно скоротило бюджет на закупівлю кормів. Відтак, зоопарк перебуває на повному самозабезпеченні. Тривалий карантин може залишити тварин без їжі. Поки що, у зоопарку є невеликий запас кормів, однак керівництво турбується та просить небайдужих допомогти.   

"Нашим вихованцям дуже потрібні продукти харчування, і ми беремо в дар овочі, фрукти, м'ясо, рибу та крупи. Одна тільки вовчиця з'їдає близько двох кілограмів м'яса щодня, а крім неї у нас живуть ще єноти, лисиці та інші хижаки. Парнокопитні, приміром, потрібно більше десяти кілограмів сіна щодня. Також в їх постійний раціон входять зернові суміші та овочі", - йдеться у повідомленні.

У дендропарку проживає близько трьохсот тварин, серед яких багато великих та екзотичних. Очевидно, що утримання такого поголів'я обходиться дуже дорого. Якщо у Вас є можливість допомогти зоопарку продуктами, просимо привезти їх за адресою: дендропарк Олександрія, щоденно в робочий час з 9:00 до 18:00.

Список продуктів для тварин:

1. Овочі та фрукти (краще, якщо вони будуть без зрізів, не подрібнені і не вологі);

2. Крупа, цільне зерно, подрібнене зерно, насіння;

3. Молочні продукти, курка, курячі продукти (серце, печінка, шлунки, голови), яловичина, лівер яловичини, козлятина, кролятина, риба свіжа (не солона і не жирна).

Усі продукти повинні бути без ознак гниття і без цвілі, не оброблені хімікатами та іншими речовинами, небезпечними для здоров'я тварин.

Нагадаємо, щопредставники ГО та активісти із залученням фахівців незалежної біохімічної лабораторії відібрали на аналіз зразки води з річки Рось в селі Томилівка Білоцерківського району

Читати "Моя Київщина" у Telegram