#

У 27 гостомельців виявили імунітет до коронавірусу (ВІДЕО)

08.08.2020 12:26
У 27 гостомельців виявили імунітет до коронавірусу (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

У 27 осіб з 726 протестованих серед звичайного населення в об'єднаній Гостомельській територіальній громаді було виявлено імунітет до коронавірусу

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українські Новини", дане дослідження розпочали в травні, а в загальному робота з тестами і зборами зайняла 16 робочих днів.

На території нашої Гостомельської тергромади було зроблено 726 заборів тестів. Серед них - 27 позитивних, це ті хто мав імунітет, - сказала депутат Гостомельської селищної ради Надія Скуратовська. 

Також Скуратовська повідомила, що тільки 2 людини з 27-ми, серед тих, що мають імунітет сказали, що вони вже хворіли.

Професор "Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського Національної Академії медичних наук України" Вікторія Задорожна зазначила, що обстежили 196 медпрацівників Гостомельської тергромади, серед яких імунітет був виявлений у 35 чоловік (18%).

Голова громадської організації "Інститут громадянського здоров'я" Святослав Протас повідомив, що найменший показник імунітету у звичайного населення (2%), що свідчить про дотримання ними карантинних обмежень. Також він заявив, що відповідне дослідження підтвердило, що 80-90% населення хворіє безсимптомно.

Нагадаємо, що станом на 8 серпня поточного року в Київській області зафіксовано 4128 випадків захворювання на COVID-19.


Читати "Моя Київщина" у Telegram