#

У Баришівській громаді виявили сказ у домашнього кота

13.09.2022 10:30
У Баришівській громаді виявили сказ у домашнього кота
Фото з мережі Інтернет

У селі Борщів Баришівської ОТГ підтвердили випадок захворювання на сказ у домашнього кота

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Березанська міська рада та її виконавчий комітет" у Facebook.

Про виявлення сказу у домашньої тварини, відповідно до результатів аналізу від 7 вересня, повідомив Баришівський відділ ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

Тож, задля недопущення розповсюдження хвороби, визначено епізоотичним вогнищем по сказу тварин село Борщів з прилеглими до нього угіддями, пасовищами, польовими і лісовими масивами в радіусі 10 км.

До загрозливої зони увійшли такі населені пункти: м. Березань, смт. Баришівка, с. Пасічна, с. Волошинівка, с. Шовкове, с. Селичівка, с. Бзів, с. Дернівка, с. Коржі, с. Хлопків, с. Веселинівка, с. Устинкова Гребля, с. Масківці, угіддя Баришівського МГ УТМР.

У цих територіях заборонили: проведення виставок, виводок собак, вивезення за  межі міста собак, котів і диких тварин. В мисливських угіддях, оголошених неблагополучними, а також в загрозливій зоні, забороняється проведення промислового і ліцензійного відстрілу диких тварин, їх відлов і вивіз.

Нагадаємо, що начальника Броварської військової райадміністрації Павла Проскочила та його радника затримали на хабарі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram