#

У Баришівському районі село потерпає від грабіжників

31.07.2020 08:20
У Баришівському районі село потерпає від грабіжників
Фото з мережі Інтернет

З початку літа поточного року в селі Лукаші Баришівського району орудують грабіжники, а правоохоронці не реагують на це

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "АБЗАЦ".

Злочинці діють акуратно і професійно, однак за стандартним сценарієм: серед тижня під покровом ночі навідуються до будинків, в яких немає господарів, і виносять все, до чого доберуться. Для проникнення в оселі крадії використовують спецзасоби, зокрема помпові домкрати і ломи, а "здобич" вивозять на автівці.

Найбільше від крадіїв потерпають дачники, які приїжджають один-два рази на тиждень. Втім, злодії не обминули увагою й місцевих мешканців. Наразі відомо про два таких випадки. Під час пограбування господарів не було вдома, і непрохані гості добре про це знали.

Не дивлячись на очевидний зв’язок між злочинами та масштабність пограбувань, поліція й місцева влада вдають, що нічого особливого не відбувається. Більш того, ані голова сільради, ані дільничний не зволили принаймні повідомити громаду про небезпеку.

Особливо дивують в цій історії дії поліцейських, а точніше їхня відсутність. У складі слідчої групи, яка приїздила до потерпілих, навіть не було криміналіста, тобто про відбитки пальців, експертизи можна забути. На комунікацію з пограбованими правоохоронці не йдуть, навіть не повідомляють номери проваджень.

За словами однієї з потерпілих, до речі, з місцевих мешканок, її будинок обікрали на початку червня, однак досі слідчий їй жодного разу навіть не зателефонував. Жодних новин не отримував й інший потерпілий. До нього крадії "завітали" у середині червня. З того часу принаймні ще п’ять будинків були пограбовані.

Місцевий дільничний зберігає "стоїчне" мовчання. Через таку дивну позицію місцеві жителі все частіше почали замислюватися над тим, що крадії діють "під дахом" певних "перевертнів у погонах". 

На фоні заяв пана Авакова про зменшення злочинності в Україні, які він як мантру повторює під час майже кожного публічного виступу, ситуація в Лукашах красномовно демонструє реальний стан речей.

Нагадаємо, що завдяки діям прокуратури державі було повернуто земельну ділянку в Баришівському районі вартістю майже 3,5 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Telegram