#

У Білій Церкві держвиконавцю загрожує три роки тюрми за маніпуляцію з аліментами

06.07.2020 18:09
У Білій Церкві держвиконавцю загрожує три роки тюрми за маніпуляцію з аліментами
Фото з мережі Інтернет

Слідчі Білої Церкви скерували до суду матеріали стосовно державного виконавця, який безпідставно лишив матір нарахування аліментів на дитину на суму майже 140 тисяч гривень 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Поліція Білоцерківщини" у Facebook. 

До поліції звернулась мати-одиначка з проханням допомогти їй у отриманні передбачених законом аліментів. Як з’ясувалось в ході досудового розслідування, винуватцем ситуації з неотриманням аліментів виявився держвиконавець білоцерківського відділу Державної виконавчої служби.

Не дивлячись на рішення Білоцерківського суду по виконавчому провадженню про стягнення аліментів на утримання дитини до 2022 року, 36-річний держвиконавець без жодних підстав закрив це виконавче провадження. В результаті цього дитина була позбавлена майже 140 тис. грн належних їй коштів.

Обвинувальний акт за процесуальним керівництвом Білоцерківської місцевої прокуратури за ч.1 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) ККУ слідчі поліції скерували до суду. Посадовцю ДВС загрожує покарання до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та штраф до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що за минулі вихідні білоцерківські патрульні виявили шістьох водіїв, які керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram