#

У Білій Церкві ділки незаконно приватизували землі

19.02.2022 13:00
У Білій Церкві ділки незаконно приватизували землі
Фото з мережі Інтернет

Пять мешканців Київщини вчинили шахрайство з державними землями на території Білої Церкви на понад 2,5 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Білоцерківська окружна прокуратура повідомила про підозру двом посадовцям землевпорядної організації, приватному архітектору та ще двом громадянам за фактами шахрайства в особливо великих розмірах із використанням підроблених офіційних документів (ч.ч. 3,5ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч.ч. 3,5 ст. 27 ч. 3 ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що двоє чоловіків, залучившись допомогою посадових осіб землевпорядної організації, використовуючи підроблені документи, зокрема рішення сесій міської ради та технічну документацію,  незаконно оформлювали право приватної власності на земельні ділянки в місті Біла Церква.

Загалом через дії всіх підозрюваних із державної та комунальної власності незаконно вибули 3 земельні ділянки загальною площею 0,7 га. Збитки оцінюються у понад 2,5 млн грн. Зазначимо, що один із підозрюваних отримав 18 тис доларів США від двох громадян за незаконне переоформлення земель у їхню приватну власність.

Інший підозрюваний намагався оформити право приватної власності на ще дві земельні ділянки комунальної форми власності в місті Біла Церква.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Білоцерківського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, що 15 лютого на Олександрійському бульварі у Білій Церкві водій збив 15-річного хлопця.

Читати "Моя Київщина" у Facebook