#

У Білій Церкві експоліцейський продавав секретну інформацію (ФОТО)

14.05.2022 13:04
У Білій Церкві експоліцейський продавав секретну інформацію (ФОТО)
Фото з місця подій

У Білій Церкві СБУ викрила колишнього правоохоронця на збуті державних баз даних через Даркнет

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "ГУ СБ України у м. Києві та Київській області" у Facebook.

Зазначимо, що до організації протиправного бізнесу причетний колишній працівник одного з правоохоронних органів. Кіберфахівці СБУ встановили, що зловмисник налагодив продаж інформації з обмеженим доступом через анонімні акаунти в закритих гілках мережі Даркнет.

Правоохоронці задокументували три факти збуту даних фігурантом провадження. Їх вартість залежала від виду інформації та становила від $50 до $200. Для анонімності оплату ділок приймав на криптогаманці. 

У результаті обшуку за місцем проживання організатора в місті Біла Церква співробітники спецслужби вилучили комп’ютерну техніку, на якій містяться докази його протиправної діяльності, тож її направлено на експертизу. 

Наразі вирішується питання щодо оголошення фігуранту про підозру за ч.2 ст.361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) та ч.3 ст.362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття та документування протиправної діяльності проводили співробітники ГУ СБУ в місті Київ та Київській області за процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва.

Нагадаємо, що з головної брами дендропарку "Олександрія" демонтували бюст відомого російського поета Олександра Пушкіна, а також бюст російського генерала Григорія Потьомкіна, який стояв у павільйоні "Ротонда".



Читати "Моя Київщина" у Facebook