#

У Білій Церкві планують оновити громадський транспорт

17.11.2020 17:10
У Білій Церкві планують оновити громадський транспорт
Фото з мережі Інтернет

У Білій Церкві планується оновлення  парку громадського транспорту в рамках проєкту "Міський громадський транспорт України ІІ"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Міністерства інфраструктури України.

Спільно з Європейським інвестиційним банком та місцевою владою Міністерство інфраструктури готує другу фазу програми. Крім Білої Церкви для участі в проєкті визначено 18 міст-учасників, серед яких: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці.

Цього разу проєкт "Міський громадський транспорт ІІ" включатиме лише підпроєкти з розвитку екологічного громадського транспорту: закупівлі трамваїв, тролейбусів, рухомого складу метрополітену та електробусів.

Фінансову угоду з ЄІБ щодо впровадження проєкту "Міський громадський транспорт України ІІ" на суму 200 млн євро планується підписати вже наприкінці цього року, у грудні.

Орієнтовна загальна вартість проєкту складає понад 400 млн євро, на які планується придбати більше 280 одиниць тролейбусів, 65 електробусів із зарядними станціями і без, 24 трамваї та близько 10 трамвайних вагонів. Також у рамках проєкту передбачається будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній, капремонт трамвайних вагонів та інші роботи.

Також нагадаємо, що в місті Біла Церква на проспекті Князя Володимира працівники поліції зупинили водія автомобіля марки ВАЗ.

Читати "Моя Київщина" у Facebook