#

У Білій Церкві пройде квест "Сафарі для громад"

04.08.2020 16:40
У Білій Церкві пройде квест "Сафарі для громад"
Фото з мережі Інтернет

У місті Біла Церква з 13 по 16 серпня пройде квест "Сафарі для громад", який розроблений Лабораторією інноваційного розвитку Програми розвитку ООН в Україні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Проєкт розрахований на жителів громад та містян. Він допоможе перетворити міські проблеми пов’язані із наслідками кліматичних змін на можливості.

Як активні містяни можуть покращити життя в сучасному мегаполісі? Участь у проєкті “Сафарі для громад” може в цьому допомогти. Деяка інформація в лекціях, абсолютно унікальна для жителів наших міст. Дехто може, навіть, і не здогадуватися про причини своїх проблем. А виявляється у природи, вже є прості рішення, — розказує Микола Глухенький, проджект менеджер Фонду захисту Біорізноманіття України. 

Взяти участь у "Сафарі" може кожен житель Білої Церкви. Це абсолютно безкошковно, цікаво і пізнавально. Програма складається з двох частин — навчальної та практичної.

Навчальна частина, це короткі лекції від експертів практиків про проблеми, які найчастіше зустрічаються у міському просторі. Також вони презентують природоорієнтовані рішення які допоможуть зробити життя в місті комфортним.

Під час практичної частини заплановані короткі прогулянки містом із проблемними локаціями. Правильно визначити проблему і її причини учасникам допоможуть наші гіди. Разом з експертами та гідами, учасники проєкту беруть участь у створенні проєкту природоорієнтованого рішення і презентують його у спільноті "Сафарі". А найкращі рішеня, отримають професійну підтримку для їх втілення.

Всі активності відбуватимуться у післяробочі години 13 та 14 серпня (онлайн), польове дослідження 15 серпня — (офлайн), презентація рішень — 16 серпня у другій половині дня (онлайн).

За підсумками навчання та консультацій учасники отримають сертифікати та готові прототипи проєктів природоорієнтованих рішень. Над їх реалізацією можна надалі працювати і брати участь у конкурсах.

Щоб взяти участь у проекті необхідно заповнити анкету за посиланням: https://bit.ly/3hToOGu Після реєстрації, 12 серпня  буде надіслано  підтвердження та програму заходів та інші подробиці.

Партнером програми у Білій Церкві є благодійна організація Фонд захисту біорізноманіття України.

Нагадаємо, що 4 серпня до оперативно–диспетчерської служби Білоцерківського району надійшло повідомлення про пожежу в місті Біла Церква на вулиці Сквирське Шосе.

Читати "Моя Київщина" у Facebook