#

У Білій Церкві пройшла презентація оновленого проєкту Smart Green БЦ

29.07.2020 14:40
У Білій Церкві пройшла презентація оновленого проєкту Smart Green БЦ
Фото з місця події

Нещодавно, 22 липня, у місті Біла Церква відбулася презентація оновленого проєкту Smart Green БЦ та проєкту "Місто-парк"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на  сайт Білоцерківської міської ради.

З лютого 2019 року  в місті активно реалізовувався проєкт Smart Green БЦ в рамках програми Smart Sity представництва Фонду Фрідріха Наумана "За свободу в Україні та Білорусії".

З того часу було зроблено багато роботи та вже є результат – створено цілу інформаційно-аналітичну систему, яку потрібно наповнити відповідною інформацією. Але місто не зупиняється на досягнутому. Команда з числа тих, хто любить, поважає та цінує природу хоче, аби Біла Церква  стала містом в парку, задля того, щоб всім містянам було затишно, комфортно та легко дихати за будь якої погоди кожної пори року.  Задля того, щоб пересування містом приносило задоволення.

Отож, цього дня члени команди, яка працює над цим проєктом розповіли про розроблену стратегію розвитку озеленення Білої Церкви  - реалізацію проєкту "Місто-Парк Біла Церква".

Екологія в місті, якість повітря -  це, без перебільшення, найважливіше та найактуальніше питання. Зручне та комфортне проживання в місті – це наш пріоритет. Є приклади, коли у містах розвивалися підприємства і люди не могли жити в умовах погіршеного екологічного стану й виїжджали з них. Тому для нас ключовим завданням є зробити дійсно екологічно чисте і зелене місто, тоді це забезпечить якісне майбутнє для нашої  молоді та здоров’я майбутнього покоління. Добре що у нас є люди, які хочуть створити Білу Церкву кращою. Вдячний представникам фонду Фрідріха Наумана  і всім, хто долучився і ще долучиться до вирішення існуючих проблем, підтримки екології.  Важливо робити всі кроки правильно, стратегічно їх продумавши. Спільною командою ми зможемо реалізувати програму сталого озеленення міста  та фахово розташованих зелених насаджень. Переконаний, що Біла Церква   стане найкращим екологічний містом не тільки в Україні, - говорить Дикий.

Із привітальним словом до присутніх також звернулися представник Фонду Фрідріха Наумана  «За свободу в Україні та Білорусії» Володимир Кільдій, заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства – начальник управління благоустрою та екології департаменту Альона Колотницька.

У ході заходу член команди "Місто- парк"  Євгеній Кірпачов виступив із презентацією на тему: «Світові тенденції розвитку міст: чому люди обирають життя серед парків».

Засновниця  громадської організації "Місто-сад" Женя Кулєба розповіла про те, як парки формують бренд міста.

Альона Колотницька презентувала, безпосередньо, сам проєкт "Місто-парк. Big Idea, цілі шляхи розвитку".

Графічна дизайнерка, арт-директор, співзасновниця Агенції Senses Олена Кузьміна ознайомила з візуальним образом даного проєкту.

Присутнім також розповіли про перші екологічні кроки на шляху до "Міста –парку".

Учасники заходу  проглянули відеоролик  "Навіщо потрібні дерева".

Отож, "Місто-парк" - це ідея створити місто в парку, аби вийшовши з дому кожен міг комфортно і затишно добратися у будь-яку точку міста пішки, велосипедом чи громадським транспортом пересуваючись зеленою зоною,  а не повз металопластикові чи кам’яні конструкції, повністю заасфальтований простір.

Місія проєкту- утримувати та забезпечувати розвиток зелених насаджень Білої Церкви для мешканців міста та майбутніх поколінь

Згідно визначено плану буде проведено:

  • інвентаризація всіх зелених насаджень Білої Церкви та внесено їх на карту;
  • розроблено стратегію відновлення та збагачення зеленого фонду міста;
  • системно втілюватиметься  стратегія та залучатимуться містяни - мешканці та підприємці.

Завдяки цьому:

  • покращиться екологічний та естетичний стан міста;
  • місця відпочинку та рекреації будуть збережені;
  • роботи з відновлення зеленого фонду відбуватимуться планово та прозоро;
  • контролюватимуться незаконні зрізки дерев.

Варто наголосити, що інформаційний портал Smart Green БЦ (адреса: green.bc-rada.gov.ua) – це онлайн портал зелених насаджень, дерев, квітників та декоративних елементів у Білій Церкві. На ньому за допомогою геоінформаційної системи завантажено дані із точною прив’язкою д місцевості. Тут є можливість додавати та оновлювати дані по кожному об’єкту . Вся інформація (фото, опис, історія змін) зберігається в електронному вигляді протягом багатьох років.

Портал потрібен, щоб ефективно та зручно управляти зеленим фондом міста та володіти актуальною інформацією про його кількість та стан. Наприклад, кожен може дізнатися скільки в нашому місті аварійних дерев, або які нові зелені зони планується створити. Візуалізація та зручне користування ресурсом дозволить кожному бажаючому власноруч долучитися до вирішення важливої теми озеленення міста та знайти однодумців.

Користуючись порталом жителі міста зможуть вирішувати де краще гуляти з дитиною, дізнатися, які дерева підлягають видаленню, бачити перспективи озеленення району та ін.

Нагадаємо, що у місті Біла Церква 17-річний хлопець наклав на себе руки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook