#

У Білій Церкві відкрилася виставка картин Марини Потіхи (ФОТО)

28.03.2024 08:02
У Білій Церкві відкрилася виставка картин Марини Потіхи (ФОТО)
Фото з місця події

24 березня у Білій Церкві відбулося відкриття персональної виставки картин Марини Потіхи "Три крапки"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт Білоцерківської міської ради. 

На виставці представлено близько 40 робіт, деякі з них – диптихи та триптихи. Це не перша виставка художниці – вона вже презентувала свої роботи у Білій Церкві та в різних містах України. Назва експозиції "Три крапки" означає початок, теперішнє та майбутнє, символізує постійний рух та еволюцію, Віру, Надію та Любов – до людей, життя, мистецтва. 

Для створення картин художниця застосовує такі фарби, як рідкий акрил, лак, флуоресцентні фарби, які дозволяють змінювати зображення на картинах при зміні освітлення, тощо. Саме в такій техніці виконані твори патріотичного характеру. Зокрема, це найбільша та найулюбленіша робота художниці, на якій зображені Герб та Прапор України; український воїн Олександр Мацієвський, який був розстріляний у полоні за фразу "Слава Україні!"; крила як символ янгола, небесного захисту; столиця України – Київ тощо.

Ці картини – про нас усіх, адже це і наше минуле, і сьогодення. Що б ми не робили, ми не можемо поставити крапку, всі ми бажаємо поставити знак оклику! Ми всі прагнемо перемоги, і я вирішила показати частково себе до війни і після її початку, зобразила те, про що я думаю. І я також хочу, щоб люди висловили свої думки з приводу моїх картин, дали їм свої назви,

– розповіла Марина Потіха.

З роботами можна ознайомитися до 10 квітня у виставковій залі бібліотеки-філіалу №5, щодня з 10 до 17 години, крім 30 березня та 6 квітня. Адреса: м. Біла Церква, просп. Незалежності, 55.

Нагадаємо, що юний білоцерківський борець здобув "срібло" міжнародного молодіжного турніру в Естонії.

undefined

undefined

undefined

undefined

Читати "Моя Київщина" у Telegram