#

У Білій Церкві виявили незаконні схеми

01.12.2020 17:12
У Білій Церкві виявили незаконні схеми
Фото з мережі Інтернет

Держаудитслужба оцінила фінансові порушення, виявлені під час перевірки бюджетних коштів у Київському обласному управління культури, національностей та релігій

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Північний офіс Держаудитслужби.

Тривожні факти, що свідчать про нецільове використання бюджетних коштів, описано у листі, адресованому голові КОДА Василю Володіну. За даними державних аудиторів, на Київщині порушують фінансово-бюджетну дисципліну, що призводить до мільйонних втрат бюджетних коштів. Головна причина – недостатній контроль з боку керівництва обласного управління культури та ігнорування вимог чинного законодавства.

Під час перевірки ревізори виявили порушення на комунальному підприємстві "Симфонічний оркестр "Академія": половину виділених коштів (6 млн із 12 млн грн) розтринькали на створення і фінансування посад, не передбачених законодавчо-нормативними актами. При цьому керівництво оркестру роками приховувало від Центру зайнятості інформацію про вакантні посади: заступника директора, художнього керівника, економіста та 15 посад артистів.

Фінансові порушення також виявили на підприємстві "Київський академічний обласний музично-драматичний театр ім. П.К. Саксаганського", де кількість усіляких керівників складає половину всіх штатних одиниць. При цьому прикро дивують штучні посади, які непритаманні відповідним відділам: у юрвідділі "працює" помічник директора-художнього керівника, у відділі кадрів –головний інженер, у відділі інформзабезпечення та контролю – "народили" робочі місця для слюсарів і двірників. Окрім того, появились посади начальника костюмерного цеху, заступника начальника костюмерного цеху, завідувача костюмерної, машиніста з прання одягу. Такі «ноу-хау» суперечать примірним штатним розписам, які затверджені наказом Міністерства культури (№798 від 20.09.2011) щодо потреби введення посад у відділах, службах, цехах). Як наслідок, бюджетні витрати перевищили 3 млн грн.

Зважаючи на численні порушення на Київщині, Північний офіс Держаудитслужби зобов’язав керівників обласних закладів – неухильно дотримуватися вимог бюджетного законодавства та відшкодувати завдану шкоду.

Також нагадаємо, що 30 листопада, вночі мешканці Білої Церкви почули постріли, що лунали на вулиці Курсова, тож викликали поліцію.

Читати "Моя Київщина" у Facebook